Käyttäjien kokemuksia

Kannattaa lukea bloggareiden sekä vanhempien ja lapsenvahtien kokemuksia näistä erilaisista portaaleista. Voi olla hyödyllistä lukea toisten portaalinkäyttäjien kokemuksia – ehkä joku on samankaltaisessa tilanteessa kanssasi ja voit saada uusia ideoita hänen kokemuksistaan portaaleiden osalta. Ehkä olet bloggaaja ja haluaisit liittää blogisi johonkin blogiportaaliin, mutta et oikein tiedä mihin ja miten. Saatat myös olla epävarma siitä, onko tämä siirto oikea ratkaisu vai menetätkö siirron myötä sinulle tärkeän itsenäisyytesi bloggaajana, jos päätätkin liittyä kyseiseen portaaliin. Punnitse portaalin tarjoamia hyötyjä ja etuja monelta kantilta ennen päätöksen tekemistä ja lue muiden samassa tilanteessa olleiden portaalinkäyttäjien kokemuksia.

Kokemuksia blogiportaaleista

Liityin blogiportaaliin saadakseni blogilleni lisää näkyvyyttä sekä uusia yhteistyömahdollisuuksia. Blogini on melko suosittu, mutta jännitin silti, kelpaisiko se suosittuun blogiportaaliin. Pääsin mukaan ja tällä on ollut positiivista vaikutusta blogiini. En enää joudu itse neuvottelemaan yritysten kanssa yhteistöistä, vaan portaalin edustaja tekee tämän puolestani. Kun mahdollinen sopiva ehdokas löytyy, ottaa edustaja minuun yhteyttä ja kysyy, haluaisinko tehdä kyseisen tahon kanssa yhteistyötä vai en. Pakko ei siis ole suostua, mutta yleensä kyllä suostun. Edustajan tekemä ”seulonta” ehdokkaista on sen verran tehokas, että yleensä koen hänen ehdottamansa yhteistyöt blogiini sopiviksi. En nykyisin tee yhtä paljon yhteistyöpostauksia kuin toimiessani itsenäisenä bloggaajana, mutta ansaitsen niistä aikaisempaa enemmän. En enää suostu kirjoittamaan postausta saadakseni ilmaisen saippuan tai muun tuotteen – korvauksen tulee olla suhteessa työnmäärään sekä näkyvyyteen. Koen, että blogin siirtäminen portaaliin oli oikea ratkaisu.
– Lifestyle-bloggaaja, keskisuuri blogi, 24 vuotta.

Liityin matkailualan blogiportaaliin, johon ei juurikaan seulota valittavia blogeja – riittää, että blogi katsotaan portaalin genreen sopivaksi ja että se täyttää tietyt löyhähköt ehdot. Esimerkiksi piilomainontaa ei saa portaaliin valittavassa blogissa harjoittaa. Koska blogeja ei seulota, ei portaali myöskään tarjoa blogeille samanlaista tukea kuin ammattimaisemmin toimivat portaalit. Esimerkiksi yhteistyöpostauksista sovin edelleen itse suoraan mahdollisten yhteistyötahojen kanssa. Tämä sopii minulle kuitenkin erinomaisesti, koska pidän siitä, että saan tarkasti valita ne yhteistyöt, joita blogissani teen tai jätän tekemättä. Portaaliin liittymisen jälkeen blogini on saanut huomattavan paljon lisää lukijoita sekä lisää näkyvyyttä, joten siirto oli ehdottomasti hyvä juttu. Blogin LRT-arvokin nousi 1:sta huimaan 30:een eli taidan olla nyt aikaisempaa enemmän Googlen suosiossa. Samalla sain aikaisempaa pitkäaikaisemman yhteistyötarjouksen eräältä yritykseltä.
– Matkailualan bloggaaja, pieni blogi, 35 vuotta

Kokemuksia lapsenvahtiportaaleista

Löysimme erinomaisen lapsenvahdin lapsenvahtiportaalin kautta. Portaalin käyttäminen oli helppoa ja alueeltamme olisi löytynyt runsaastikin sopivan tuntuisia lapsenvahteja. Päädyimme kuitenkin lopulta yhteen lapsenvahtiin, joka on nyt hoitanut lapsiamme lähes vuoden verran. Kaikki on sujunut hyvin. Lapset ovat olleet tyytyväisiä ja lastenhoito on järjestynyt edullisella sekä joustavalla tavalla.
– Lapsenvahtiportaalia käyttänyt äiti, lapset 3- ja 5-vuotiaita, 35 vuotta

Olen saanut paljon työtä lapsenvahtiportaalien kautta. On erittäin näppärää, kun voin yhdistää lukio-opinnot sekä työnteon ja nyt minulla on aina riittävästi taskurahaa. Lisäksi säästän autokoulua varten ja haaveilen kielikurssista Englannissa. Otan keikkoja vain silloin kun lukiossa on helpompia jaksoja. Koeviikoilla en keikkoja ota. Lasten kanssa on ollut tosi kivaa ja olen saanut hieman haastavammatkin lapset kuriin. Aion hakeutua myöhemmin opiskelemaan lastentarhanopettajaksi ja uskon, että tästä kokemuksesta on minulle runsaasti hyötyä tulevaisuudessa. Olen saanut hyvää palautetta sekä suosituksia vanhemmilta, mutta paras palaute on lasten hymy.
– Lapsenvahtiportaalia käyttänyt nuori, hoidossa eri-ikäisiä lapsia 2-8-vuoden välillä, oma ikä 17 vuotta